Unite Gallery Error:

Gallery with alias: pattaya not found

 Informatie over Pattaya

De omgeving van Jomtien en Pattaya

pattaya beach2

Het inwoneraantal van Jomtien – Pattaya is ongeveer 100.000, verspreid over een zeer groot gebied. Alle doorgaande wegen lopen parallel langs de zee en de vele baaien. De belangrijkste stranden zijn Wong Amat (noord) Pattaya strand (centraal) en Jomtien strand (zuid).

Elk van de stranden heeft haar eigen karakter, Jomtien is het meest exclusief. Er zijn honderden hotels en guesthouses in het gebied te vinden, van 2 tot 5 sterren. Meer dan 2 miljoen toeristen bezoeken het gebied ieder jaar. Dat is exculsief bezoeken van inwoners van Bangkok, velen van hen hebben hier een tweede (of derde) huisje.

Handweven

thai silk

Weven is een ambacht dat in geheel Thailand gepraktiseerd wordt, met vele regionale patronen. Zijde en katoen worden het meest gebruikt. Thaise zijde is wereldberoemd, en terecht. De gebruikte patronen en kleuren zijn schitterend. Met zoveel beschikbaar talent worden vele andere ambachten uitgeoefend, zoals kleermakers, zilver- en goudsmeden, lakwerk, manden vlechten, meubelmaken en rattan vlechten, de lijst gaat eindeloos verder. Thais zijn zeer artistiek aangelegd.

Stranden

pattaya beach3

De belangrijkste attracties van Jomtien Pattaya zijn de stranden. Die vindt u overal, altijd met ruim voldoende parasols te huur om zonnebrand te voorkomen. Geniet van koele zeewind, met uitzicht op zee.

Dit maakt het gebied zo populair bij toeristen. Niet alleen uit het buitenland, maar uit Thailand zelf ook, grotendeels uit Bangkok. Snacks en drankjes kunt u overal bestellen, en vaak ook zeebanket. Langs het strand vindt u eindeloos veel restaurants en kraampjes waar eten bereid wordt. Strandverkopers verkopen, of proberen dat althans, van alles te verkopen. Eten, ijs, kleding, horloges, zonnebrillen loten, massages. U wilt iets, zij leveren het wel.

Attracties

zoo1

Behalve de vele stranden biedt Pattaya ook andere attracties, zoals de ‘Big Boeddha Heuvel’, waarin het gezicht van de Boeddha is gebeiteld. De nabij gelegen tempel is Wat Yansanwararam aan de weg naar Sathahip. Vlak bij ligt de tropische tuin Nong Nuch, net een schitterende collectie van bloemen, een kleine dierentuin en een leuke show.

Er liggen 2 olifantendorpen aan die weg, maar de beste is de Siam Country Club (volg de bordjes met olifanten). Deze weg brengt u ook bij het Million Years Stone Park en Krokodillen Show, en ander groot complex annex dierentuin, met tijgers, krokodillen en een show. Bij Horsehoe Point is een manege waar Spaanse School dressuur gedaan wordt. Het complex heeft ook interessante pagoda’s.

Als u de Chonburi kruising neemt komt u bij de Sri Racha Tiger dierentuin, met een grote collectie wilde dieren waaronder veel tijgers. Er is ook een vlindertuin, de grootste van Azië, en de zeer grote Khao Kiew dierentuin, beroemd om haar vogels.

Pattaya 's nachts

pattay night

De stad verandert compleet van karakter met het vallen van de avond. Opeens verschijnen er overal stalletjes op de stoepen in de toeristengebieden. Veel souvenirs worden te koop aangeboden, waarbij u uw afding-kunst kunt verbeteren. Vergelijk altijd prijzen met de kraampjes er naast. Overal zijn goud en juwelen winkels.

Thaise goudwinkels (altijd met een rode facade) bieden grotendeels kettingen en armbanden aan in 24 karaats goud. Ze berekenen u enkel de dagkoers van het goud plus een paar honderd baht voor het maken van het voorwerp. Ruilen is altijd mogelijk, veel Thais gebruiken de goudwinkels als ‘tweede bankrekening’. Riskanter is het kopen van edelstenen. Robijn en saffier worden gedolven in Thailand, maar u doet er goed aan deze enkel in respectabele winkels te kopen. Wat u op straat kunt kopen zijn dure imitaties.

Videos over Pattaya

Interesante links